Σοκαριστικό: Βρετανικό αεροσκάφος έκανε ελιγμό για να αποφύγει πύραυλο στο Σινά

Με τις επίσημες τοποθετήσεις που αποδίδουν την αεροπορική τραγωδία στο Σινά σε έκρηξη βόμβας να πληθαίνουν, μία νέα σοκαριστική αποκάλυψη έρχεται να προσθέσει επιπλέον ανησυχία για τις πτήσεις στην περιοχή.

Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ένα αεροσκάφος, που μετέφερε τουρίστες στο Σαρμ ελ Σέιχ, βρέθηκε σε απόσταση 300 μ. από πύραυλο, ενώ πλησίαζε το αεροδρόμιο στην Αίγυπτο, τον Αύγουστο.

Το περιστατικό συνέβη σε πτήση της Thomson Airways από το Λονδίνο προς το τουριστικό θέρετρο, με 189 επιβάτες. Ο πιλότος αναγκάστηκε έκανε ελιγμό, όταν εντόπισε τον πύραυλο στην τροχιά του. Το πλήρωμα τελικά προσγείωσε με ασφάλεια το αεροσκάφος και οι επιβάτες δεν ενημερώθηκαν για το τι συνέβη κατά τη συγκεκριμένη πτήση της 23ης Αυγούστου.

Το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται απευθείας με την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να περιορίσει τις πτήσεις προς το Σαρμ ελ Σέιχ, μετά από τη συντριβή του ρωσικού Airbus το προηγούμενο Σάββατο, σύμφωνα με τον Guardian. Ομως, σημειώνει η εφημερίδα, αυτό το περιστατικό ενισχύει τους φόβους ότι η αστάθεια που υπάρχει στην περιοχή μπορεί να αποτελέσει απειλή για τις πτήσεις. Για αυτό και πολλές ακόμη χώρες, πέρα από τη Βρετανία, περιορίζουν τις πτήσεις με αυτό τον περιορισμό και επιβάλουν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας.

Το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αυτό το περιστατικό, αλλά ανέφερε πως δεν θεωρεί ότι ο πύραυλος ήταν μία προσπάθεια να χτυπηθεί το βρετανικό αεροσκάφος, αλλά απέδωσε την εμφάνισή του σε αιγυπτιακές στρατιωτικές ασκήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι επί του παρόντος απαγορεύεται οι αεροπορικές εταιρείες να πετάνε κάτω από τα 26.000 πόδια όταν περνούν από τη χερσόνησο του Σινά, εξαιτίας των φόβων που υπάρχουν ότι οι τζιχαντιστές που μάχονται στην περιοχή μπορεί να έχουν όπλα ικανά να πλήξουν αεροσκάφος.

Πηγή: iefimerida