Εθισμός στο διαδίκτυο για τα ελληνόπουλα – Διεθνές επιστημονικό συνέδριο

Όλο και πιο «βαθιά» στο διαδίκτυο μπαίνουν τα ελληνόπουλα. Μία στις 10 ελληνικές οικογένειες με παιδιά 12-18 ετών αντιμετωπίζουν πρόβλημα εθισμού των παιδιών ή κακής χρήσης του ίντερνετ.

Σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εθισμού στο Διαδίκτυο, φωτίστηκαν τα οφέλη και οι κίνδυνοι που ενυπάρχουν σε παιδιά και ενήλικες από τη συστηματική χρήση του διαδικτύου. Το 98% της χρήσης είναι για θετικό σκοπό, επεσήμανε ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης.

Όμως αυξάνεται διαρκώς η ανησυχία για την ανάπτυξη παθολογικών συμπεριφορών: Υπάρχουν επιδράσεις στη σωματική υγεία από την πολύωρη έκθεση στην οθόνη και τον καθιστικό τρόπο ζωής, εθισμός στο διαδικτυακό τζόγο και τη διαδικτυακή πορνογραφία, υπερβολική ενασχόληση των νέων με τα διαδικτυακά παιχνίδια και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Στο συνέδριο, που ολοκληρώνεται το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, παρουσιάζονται και άλλα ενδιαφέροντα θέματα σε σχέση με το διαδίκτυο.