Δηλώσεις Αποστόλου για το τσεκ έως τέλος Νοεμβρίου

«Δεσμευόμαστε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα καταβληθούν, όπως προβλέπεται, πάνω από το 70% της ενιαίας ενίσχυσης. Να το έχετε, όμως, υπ’ όψιν και να το επικοινωνήσουμε με τους αγρότες ότι στη νέα κοινή αγροτική πολιτική είναι κατά 10-15% λιγότερα τα ποσά. Υπάρχει το «πρασίνισμα», το 30% που πάει τον Φλεβάρη».

Αυτό απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλη Τζελέπη, δύο μέρες μετά τις δηλώσεις του στο πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, το μεσημέρι της Τρίτης 3 Νοεμβρίου ότι «μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα καταβληθεί στους αγρότες μεγάλο μέρος των οικονομικών εκκρεμοτήτων της περιόδου 2012-2014 και ως τις 15 Δεκεμβρίου θα καλυφθούν όλες οι εκκρεμότητες και η προκαταβολή που αφορά την ενιαία ενίσχυση».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αποστόλου σχετικά με τις πληρωμές των αγροτών ανέφερε τα εξής: «Όσον αφορά τις πληρωμές θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: Πληρωμές έγιναν και γίνονται και ξεκινάνε από το 2009, 2010, 2012, 2013. Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου όλες οι οφειλές μέχρι τέλους του 2014 θα έχουν ξεκαθαρίσει. Θα έχουν πληρωθεί όλοι. Είχαμε εφαρμογή νέας κοινής αγροτικής πολιτικής. Άλλαξαν τα δεδομένα και υπήρχε κάποια καθυστέρηση. Ποτέ δεν έχει πληρωθεί πριν από τις 10-15 Νοεμβρίου τις χρονιές που ξεκίναγε η καινούργια αγροτική πολιτική μέχρι σήμερα.

Εμείς, λοιπόν, δεσμευόμαστε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα καταβληθούν, όπως προβλέπεται, πάνω από το 70%. Να το έχετε, όμως, υπ’ όψιν και να το επικοινωνήσουμε με τους αγρότες ότι στη νέα κοινή αγροτική πολιτική είναι κατά 10-15% λιγότερα τα ποσά. Υπάρχει το «πρασίνισμα», το 30% που πάει τον Φλεβάρη. Εμείς, λοιπόν, θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στους αγρότες».

Πηγή: agronews